Veel toeristen in KwaZulu

Written by lottemagnus
09
May

Kwazulu is de toeristentrekpleister van Zuid-Afrika. Je hebt hier afwisselende natuur, strand, safari en daarbij nog eens een subtropisch klimaat, de ideale omstandigheden voor een prettige vakantie. Hier in Kwazulu woont de Zulu-stam, de grootste Zuid-Afrikaanse stam. Hierdoor is het Zulu ook de meest belangrijk taal in Zuid-Afrika. Wat er nog speciaal is aan deze provincie is dat ze een koning hebben.

Mijn advies!

Zelf ben ik niet toerist die graag op strand ligt en de meest typische vakanties doe. Maar wat ik wel zeer indrukwekkend aan deze provincie vond is mijn bezoek aan de Drakensbergen. Op 2 à 3 uur van Duban liggen de majestueuze Drakensbergen met toppen tot over 3000 meter. Hier kunt u grote wandeltochten maken, rotstekeningen bekijken, 4×4-routes maken of gewoon genieten van het uitzicht. Aan de voet van de Drakensbergen ligt de zogenaamde Meander Route, een route met galerieën, restaurants en winkeltjes in de liefelijke heuvels van de Midlands. Echt prachtig!

 

Zuidwaarts van Durban strekken zich aan de South Coast brede kindvriendelijke stranden uit en bieden plaatsjes als Margate en Ramsgate goede mogelijkheden voor een strandvakantie. Ook rondom Greater Durban en aan Dolphin Coast in de streek North Coast liggen diverse stranden. Vergeet wel niet te kijken of er haaiennetten zijn voor u zich in het water waagt! Dit geldt ook voor de stranden aan de Elephant Coast tussen St. Lucia en Mozambique waar de branding erg sterk is. Op deze stranden leggen zeeschildpadden jaarlijks hun eieren en kunt u met geregistreerde touroperators een nachtelijke excursie maken om dit bijzondere fenomeen te zien. Wat ook weer een aanrader is. Dit fenomeen is zien is echt heel tof!

 

Landinwaarts vanaf de stranden is het goed te zien dat het een subtropische provincie is. Plantages vol met suikerriet en ananas zorgen ervoor dat de omgeving zachtgroen, vaak omringd door paw paw, bananen- en avocadobomen. Rondom St. Lucia en noordelijk gedeelte van de provincie komen daar de mangrove- en raffiabossen nog eens bij. Westelijk begint het heuvellandschap dat deels wordt gebruikt voor bosbouw en meer noordelijk de setting van traditioneel Zululand.

Hier ligt het Nationale wildpark Umfolozi-Hluhluwe waar u met uw eigen auto op zoek kunt gaan naar de Big Five. Rond de Umfolozi-Hluhluwe liggen diverse Private Game Reserves die eveneens de Big Five-avonturen bieden vanaf een open jeep en verblijf in luxe lodges.

 

Daarnaast is KwaZulu in het verleden vaak het toneel geweest van veldslagen en oorlogen. Diverse monumenten langs de zogenaamde slagveldroute in de streek Battlefields herinneren je hieraan. Eigenlijk alles en iedereen heeft hier tegen elkaar gevochten. De Zulu’s tegen de boeren, de Engelsen tegen de Zulu’s en natuurlijk de boeren tegen de Engelsen , onder meer in de Grote Boerenoorlog van 1899 – 1902. Al deze veldslagen hebben hun sporen nagelaten, tot vandaag toe. Zo hebben sindsdien de Engelsen en Afrikaner Boeren nog steeds moeite met elkaar.

 

Verder vond ik dat het verschil in natuur zeer opvallend was. De traditionele Zulu-gebieden en de delen die tijdens de Apartheidsjaren als blank zijn bestempeld. In de blanke gebieden domineert vooral grootscheepse landbouw of bosbouw. In de traditionele zwarte gebieden is de originele vegetatie veel meer in stand gebleven en dat levert een bijzonder mooi landschap op. In deze traditionele gebieden is het leven nog altijd gecentreerd rondom familieverbanden in kralen, ook al zijn veel rondavels (de ronde traditionele hutten) tegenwoordig gebouwd van steen en dakpannen (hoewel elektriciteit vaak nog ontbreekt) en is de kleding voornamelijk westers.

 

Lotte Magnus